Despre Abu Dhabi

Abu Dhabi este cel mai mare si mai bogat oras al Emiratelor Arabe Unite, dar si capitala culturala, financiara, politica si administrativa. Orasul este situat pe o insula in forma literei T, cu deschidere catre Golful Persic, localizandu-se, de asemenea, si pe cea mai importanta rezerva de petrol din lume. Investitiile facute in ultima perioada, a profiturilor obtinute in urma exploatarii acestor bogate resurse subsolice, au dus la transformarea orasului Abu Dhabi intr-unul dintre cele mai prospere orase din lume, cu o arhitectura moderna si o infrastructura exemplara.

Obiective turistice

Emirates Palace – este unul dintre cele scumpe hoteluri de lux construite vreodata. Acesta are 400 de camera, decorate cu marmura sau aur si este gazda a numeroase show-uri culturale, evenimente muzicale si expozitii de arta internationale.

Moscheea Sheik Zayed – considerata cel mai important reper architectural al zonei, este si una dintre cele mai impozante si frumoase moschei din lume, reusind sa adaposteasca, in acelasi timp, peste 40.000 de credinciosi.

Khalifa Park – aflat in vecinatatea moscheei Sheik Zayed, dispune de propriul acvariu, de un muzeu, tren, dar si de numeroase gradini si spatii pentru desfasurarea diverselor activitati in aer liber.

Corniche – este un drum lung de aproape 6 km, de-a lungul malului marii, special creat pentru promenada si pentru diverse activitati precum picnic-uri sau go-carting.
The Heritage Village – care reconstituie stilul de viata al beduinilor din Abu Dhabi.

Sfera economica

In ultimii ani, orasul Abu Dhabi a cunoscut o dezvoltare extensiva si sustinuta, reusind sa mentina ritmul alert al realitatii prezente. Realizarile dobandite de-a lungul dezvoltarii economice alimenteaza motivatia de a continua cu aceeasi perseverenta drumul catre o crestere durabila, menita sa sustina bunastarea locuitorilor si in viitor.

Evenimente anuale

Ianuarie – Campionatul de Golf al Abu Dhabi-ului. Cu o valoare totala a premiilor de 2 milioane de dolari si cu prezenta anuala a celor mai mari nume din golf, acest campionat a devenit cel mai mare eveniment sportiv din EAU.

Martie – Targul International de Carte. Abu Dhabi este locatia celui mai important targ de carte din Orientul Mijlociu, aflat intr-o continua expansiune, in 2009 fiind prezente 42 de tari, cu peste  600.000 de titluri expuse.

Martie-Aprilie – Festivalul de Muzica si Arta.

Octombrie-Mai – Abu Dhabi Classics.  Concertele marilor filarmonici din intreaga lume au loc in diverse locatii din capitala si au devenit o parte indispensabila a scenei culturale.

Comments are closed.