Despre Bahrain

 Bahrain

Pana la jumatatea secolului 19, Bahrain a fost hub-ul comercial al Golfului, aflandu-se la rascrucea drumurilor comerciale dintre Vest si Est. Bahrain a fost primul stat din Golf care a descoperit petrolul, in 1932, iar incepand cu anii ’70, odata cu epuizarea rezervelor de petrol, statul a facut tranzitia catre o economie diversificata si moderna. Astazi, industria, comunicatiile, logistica si serviciile imobiliare au devenit sectoare importante ale economiei.

Bahrain-ul este recunoscut ca fiind una dintre cele mai “prietenoase” destinatii dintre tarile musulmane din regiune, devenind astfel popular printre turisti pentru spiritul arab autentic, dar fara aplicarea stricta a legii islamice asupra minoritatilor non-musulmane.

Localizare

Regatul Bahrain este situat in Golful Persic, fiind un arhipelag de 33 de insule, intre Qatar in partea de est si Arabia Saudita la vest.  Cea mai mare parte a populatiei locuieste in Manama, capitala Bahrain-ului.

Temperaturile medii in Bahrain pe perioada verii, intre aprilie si octombrie, variaza intre 37 °C si 40 °C iar iarna intre 10°C si 20°C.

Atractii turistice

Situl arheologic Qal’at al-Bahrain – inclus in patrimoniul UNESCO – apartinand initial civilizatiei Dilmun si mai apoi devenid fort al portughezilor.

Moscheea Al Fateh – una dintre cele mai mari din lume, cu o capacitate de 7000 de credinciosi. Aceasta moschee cuprinde si Biblioteca Nationala, deschisa publicului din 2006.

Rezervatia Naturala Al Areen – aflata in jumatatea sudica a tarii, cuprinde 500 de specii de animale si peste 100.000 de specii de plante, majoritatea specifice Peninsulei Arabice.

Muharraq – capitala veche a Bahrainului, aflata la cativa kilometri distanta de Manama isi pastreaza farmecul traditional intr-o mai mare masura fata de capitala actuala, influentata de modernism.

Evenimente anuale

Bahrain Grand Prix  – cursa de Formula 1 sponsorizata de Gulf Air, ce are loc anual, in luna aprilie pe Circuitul International Bahrain. Prima cursa a avut loc in 2004, fiind primul eveniment de acest tip ce s-a desfasurat intr-o tara din Golf.

Ziua Nationala – 16 decembrie –  se sarbatoreste castigarea independentei in fata Marii Britanii.

Comments are closed.