Despre Sharjah

Sharjah

Sharjah este al treilea oras ca marime din cele sapte care alcatuiesc Emiratele Arabe Unite, avand o istorie de peste 6000 de ani si fiind considerat centrul cultural al EAU. De asemenea, Sharjah dispune de cateva atractii uimitoare, care atrag turistii in acest loc, inclusiv mall-uri uriașe și complexe comerciale. Împreună cu acestea, plajele cu nisip fin și apele albastre ale Oceanului Indian fac calatoria catre aceasta locatie una extrem de placuta.

Localizare

Cel mai vechi oras din EAU, Sharjah se afla la o distanta de 15 kilometri de cosmopolitul Dubai. Uriasa roata, “Eye of the Emirates”, ofera vizitatorilor o vedere aeriana splendida asupra lagunelor si a peisajului, dar si asupra orizonturilor orasului invecinat, Dubai.

Costurile traiului in Sharjah sunt mai mici decat in Dubai. Pentru mai multe detalii legate de costurile pentru cazare, utilitati si articolele cele mai uzuale puteti accesa link-ul de mai jos:

Costurile generale ale vietii le puteti verifica aici

Obiective turistice

Arabia’s Wildlife Centre – Situat in rezervatia naturala Desert Park, din Sharja, Centrul Faunei Salbatice este singurul zoo din Arabia unde puteti vedea toate vietatile existente in mod natural in Peninsula Arabica, dar si cele pe cale de disparitie. Dschis in 1999, centrul gazduieste peste 100 de specii de animale, in conditii excelente. Numarul impresionant de specii reflecta diversitatea faunei prezente in peninsula.

Al Qasba – Modernul cartier este cel mai important punct de reper din Sharjah, el atragand un numar impresionant de turisti din toata lumea. Caracteristicile sale cele mai distinctive sunt canalul artificial cu o lungime de 60 de km si roata uriasa pentru vederea aeriana, inalta de 60 de metri.

Sharjah Aquarium – Acvariul ofera vizitatorilor posibilitatea de a cunoaste si explora mediul marin din Emirate, prin expunerea unei mari varietati de specii locale. Tehnologiile avansate si design-ul de ultima ora permit vizitatorilor sa rataceasca fericiti prin tuneluri si peste podurile spectaculoase, pentru a obtine perspective diferite asupra celor peste 250 de specii, unele dintre ele extrem de rare.

Al Jazeera Park – Acopera aproximativ 250.000 de metri patrati si este construit pe o insula, in interiorul lagunei Khalid, vizavi de mall-ul central. Parcul dispune de un sistem integrat de agrement pentru toate varstele, inclusiv 18 jocuri, printre care si „Enterprise”, o nava spatiala ce poarta vizitatorii intr-un fabulos tur in spatiu.

Evenimente anuale

Targul International de Carte – are loc anual in luna decembrie in Sharjah. Pe parcursul acestui targ vizitatorii se bucura de prezentarea unui numar impresionant de scrieri nationale, dar si internationale.

Eid-ul – este celebrat cu mult fast timp de trei zile, la fel ca si in celelate orase din Emirate. Eid-ul reprezinta sarbatoare ce incheie Ramadan-ul.

Ziua Nationala – are loc pe 2 decembrie si in aceasta zi se sarbatoreste castigarea independentei in fata Marii Britanii.

Comments are closed.